Cuma, 2024-04-26, 12:12 PM
Hoş geldiniz. Ziyaretçi | Üye Olun | Giriş

Gökyüzü Edebiyatı

Ana Sayfa
Giriş
İsminiz:
Şifreniz:
Arama Motoru
Takvim
«  Haziran 2009  »
PazarP.tesiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesi
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Arşiv Kayıtları
Anketimiz
Sitemizi Oylayınız
1. Çok güzel
2. Çok zayıf
3. Güzel
4. Orta
5. Zayıf
Toplam Cevap: 14
Mini Sohbet
İstatistiklerimiz

Toplam Ziyaretçi: 1
Misafir(ler) 1
Üye(ler) 0
Giriş
İsminiz:
Şifreniz:
Ana Sayfa » 2009 » Haziran » 6 » Obama
Obama
4:25 PM
 

B. Obama
 

Seçimler öncesinde bol miktarda demokrasi vaatleri veren ve bunun ödülünü de başkan seçilerek alan Obama, Mısır’ın başkenti Kahire’de, parlamentoda bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşma ile seçim öncesi sözleri arasında ciddi farklılıklar olsa da, dünya kamuoyunda kimi yardakçılar alkışlarını yükselttiler.

 

Parlamentodaki konuşmasında üç sorun öne çıkmıştı: İran’ın nükleer çalışmaları, Irak ve Afganistan işgalleri ile İsrail-Filistin sorunu...

 

Mısır, Cumhuriyet ile yönetilen(?) Müslüman bir ülke olduğu için “Selamın Aleyküm” ile giriş yaptıktan sonra konuşmalarını Kur’an ayetleri ile süslemeye devam etti. Bu mantık ile kendisinin Hıristiyan olduğu halde İslam’a saygılı olduğunu, Müslümanların da Hıristiyanlara saygısı olması gerektiğinin altını çizmiş oldu. Sanki Kur’an’ı okumuş gibi bir öğretmen edasıyla öğütler vermeyi de ihmal etmedi. İslam dünyasına “barış” mesajları verdi!

 

Filistin-İsrail sorununa değindi. İsrail’den yeni Yahudi yerleşim merkezleri yapmamasını (bu demektir ki, şu an yaptıklarınız yeterlidir, doğrudur -bn.) istedi. Filistin’den ise kendilerini katleden, taş üstünde taş bırakmayan İsrail’i tanımalarını istedi.

 

Afganistan’a kendi beslemeleri olan CIA bozması Usame’yi “yakalamak ve terörü bitirmek için” giren ABD, bir devrimci eylemciyi çok kısa sürede yakalama başarısını gösterirken her tarafta bangır bangır eylem ve propaganda yapan Bin Ladin’i yıllardır bulamaması(!), aslında terörün kaynağının kendisi olduğunu ispatlamaktadır. Öyle ya, eğer Afganistan’dan çıkarsa daha başka şeylerin yanı sıra yıllık 400 milyar dolarlık uyuşturucu gelirinden de önemli ölçüde vazgeçmesi gerekir ki, bu da mümkün görünmemektedir.
 
 
 

Irak’a kitle imha silahları bulunduğu gerekçesiyle(!) ve tabi ki insanlık adına(!) girip demokrasi(!) getirecek olan işgal güçlerine ne hikmetse kimse kendilerinde bulunan kitle imha silahlarını sormayı akıl edemediler(!)! “Zalim Saddam” rejimini devirdikten sonra Irak’tan çekileceklerini açıklayan eski başkan Bush’a nazire yaparcasına seçim öncesi Irak’tan en kısa sürede çekileceklerini ve bunun da en geç 2011 yılında gerçekleşeceğini söylemişti Obama. Şimdi 2012 yılına ertelendi! Ve ekledi: “Irak ve Afganistan’da onlarca yıl kalacak değiliz!”

 

Bunları söylerken yüzü kızarmadı, utanmadı...

Görüntülenme: 2898 | Gönderen: Gökyüzü | Rütbe: 4.0/1
Tüm Yorumlar: 4
0  
4 Komünar   (2009-06-12 3:23 PM) [Giriş]
Güzel tespitler. Teşekkür ederim.

0  
2 Onurca   (2009-06-09 7:40 PM) [Giriş]
"Fakat ülke yönetiminde kozmopolit dinamiklerin temel görüşü değiştirdiği, değiştirmek zorunda bıraktığı muhakkaktır. "

Biraz açılım rica edebilir miyim?


0  
3 GülünDikeni   (2009-06-09 9:19 PM) [Giriş]
Seçimden önce liderlerin söylemleri ile seçimden sonraki uygulamaların farklılaşmasının altında sadece liderin kişisel tercihlerinin değil, ülke çıkarlarının diğer ülkelere haksızlık yapılması pahasına öne çıktığından dem vurdum. Bu dinamikler ki bazen yönetimleri birbirinden farksız hale getirir. Hatta bazen bir bakarsınız tam anlamıyla zıt kutuplar bile yan yana durur, çıkarlar mevzuu bahis olunca !!

0  
1 GülünDikeni   (2009-06-06 10:07 PM) [Giriş]
Amerikanın politikası, dünya jandarmalığını yaparak kontrol altında tutabildiği bir dünya yaratmaktır. Ama bunu yaparken sözde demoklesin kılıcı neden sadece yine sözde düşmanların başının üstünde bir at kılına bağlı kalıyor? Kendi ülkelerinde yapılan nükleer silah imalatı ve denemelerini görmeye gelince flu hale geliyor ve başkası yapınca neden düşmanca oluyor?
Irakta sözde kitle imha silahları bulunmayınca istifa eden sadece istihbarat örgütü başkanı değil, Amerikanın adalet anlayışıdır.
Akil olan aynı zamanda adil olandır. Eğer bunların adaleti buysa akılları nerede?

Ben sözlerden ziyede fiiliyata bakarım. Obama hakkındaki görüşümü zaman şekillendirecektir. Fakat ülke yönetiminde kozmopolit dinamiklerin temel görüşü değiştirdiği, değiştirmek zorunda bıraktığı muhakkaktır.
Yüz kızarması ne ki? Kendine adil olan utanır mı?


Sadece üyelerimiz yorumlayabilir.
[ Üye Olun | Giriş ]