Çarşamba, 2024-04-24, 8:10 PM
Hoş geldiniz Ziyaretçi | Üye Olun | Giriş

Gökyüzü Edebiyatı

Ana Sayfa
Giriş
İsminiz:
Şifreniz:
Arama Motoru
Anketimiz
Sitemizi Oylayınız
1. Çok güzel
2. Çok zayıf
3. Güzel
4. Orta
5. Zayıf
Toplam Cevap: 14
Mini Sohbet
İstatistiklerimiz
Giriş
İsminiz:
Şifreniz:

Hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor - Forum

[ Yeni Mesajlar · Üye Listemiz · Forum Kuralları · Arayın · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Gökyüzü, DERO, MericIrmak, mavideniz  
Forum » Güncel Yaşam » Politik Haberler ve Tartışmalar » Hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor
Hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor
LavinyaTarih: Pazartesi, 2009-04-20, 9:13 PM | Mesaj # 1
Grup: Removed





Hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor
DTP’ye yönelik başlatılan hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor. Birçok ilde yapılan eylemlerde, operasyonun durdurulması talep edildi.
DTP’ye yönelik başlatılan hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor. Birçok ilde yapılan eylemlerde, operasyonun durdurulması talep edildi.
İzmir Kitap Fuarı’nın açılışının ardından İzmir Birlikte Başarabiliriz Platformu bileşenleri, DTP’ye yönelik operasyonları fuar kapısında yaptıkları bir açıklama ile kınadılar. Platform adına açıklama yapan TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Üsterci, hükümetler tarafından Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünün engellendiğini kaydetti. Üsterci, DTP’nin başarısının Türkiye için de bir şans olduğunu söyledi. İzmir’de oluşan platformun seçimlerde DTP ile birlikte ortak hareket ettiklerini hatırlatan Üsterci, DTP’ye yönelik operasyonun durdurulmasını istedi. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Üsterci, saldırılar karşısında DTP’nin yanında duracaklarını da söyledi.
ESKİŞEHİR’DE ORTAK AÇIKLAMA
Eskişehir Adalar’da EMEP, DTP, EHP, ÖDP, ESP ve SDP ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamada, “Hepimiz Kürdüz hepimiz DTP’liyiz” denildi. Ortak açıklamayı yapan EHP İl Sekreteri Halil Altınpolat, 29 Mart yerel seçimlerinde Kürt halkının özellikle Kürt illerinde DTP’yi siyasi irade olarak ilan etmesinin bu operasyonlara neden olduğunu belirtti.
Altınpolat, ekonomik krizin derinleştiği, Kürt sorununda adil demokratik çözümün kendisini dayattığı bir süreçte DTP’ye yapılan saldırılar, başta 1 Mayıs olmak üzere bütün emekçilere ve muhalif kesimlere karşı yapıldığını kaydetti. Gerçekleşen saldırıyı kınadıklarını belirten Altınpolat, “İşçileri, emekçileri, toplumun bütün muhalif kesimlerini Kürt halkıyla dayanışmaya ve Türk ve Kürt halklarının kardeşlik şiarını yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.
KADINLARDAN
DTP’YE DESTEK
Ankara Kadın Platformu, DTP’ye yönelik olarak başlatılan operasyon kapsamında onlarca parti yöneticisi ve üyenin gözaltına alınmasını protesto ederek, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” dediler. Platform üyeleri, dün Yüksel Caddesi’nde “Hepimiz Kürdüz, hepimiz DTP’liyiz” pankartı arkasında buluştular. SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da açıklamaya katıldı. Açıklamayı yapan Yeşim Ergün, DTP’ye yönelik başlatılan operasyonla Kürt halkının teslim alınmak istendiğini belirtti. Kürt halkının iradesinin demokratik siyasetin dışına itilmek istendiğini kaydeden Ergün, DTP’li kadınların seçimlerde “Daha fazla kadın, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla barış” sloganıyla çalışma yürüttüğüne dikkat çekti. Tutuklananlar DTP’li kadınlar arasında hamile bir kişinin de bulunduğunu ifade eden Ergün, operasyonun durdurularak, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
OPERASYON
DURDURULSUN!
Malatya’daki siyasi partiler ve kitle örgütleri, yaptıkları açıklama ile DTP ve belediyelerine yönelik baskıları protesto ettiler. Malatya Postanesi önünde yapılan açıklamada, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Operasyonlar durdurulsun gözaltına alınanlar serbest bırakılsın” sloganları atılarak dövizleri taşındı. Kurumlar adına açıklamayı yapan Emek Partisi Malatya İl Başkanı Necdet Bali, Kürt sorununun çözümünde gelişmelerin beklendiği bir dönemde operasyon yapıldığını söyledi. AKP Hükümeti’nin demokrasi laflarını ağzından düşürmediğine dikkat çeken Bali, hükümetin, kendisine ve AKP’ye muhalefet eden bütün siyasi güçleri ezmek için faşizanca yöntemlere başvurmaktan çekinmediğini söyledi. Bali, DTP’ye yapılan operasyonun ülkede emek, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren tüm güçleri kapsadığını belirterek, operasyonun durdurulmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)
TEPKİLER HER YERDE
Kürt Demokrasi Kültür ve Dayanışma Derneği (Kurd-Der), dernek binasında basın açıklaması yaptı.
DTP’ye destek vermek amacıyla Diyarbakır’da bir araya gelen Sosyalist Parti, SDP, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Emek Hareketi Parti Girişimi ve Toplumsal Özgürlük Platformu ortak bir açıklama yaptı. DTP Diyarbakır İl binasında yapılan açıklamayı okuyan Sosyalist Parti Genel Başkanı Mustafa Kahya, Kürtsüz, Kürt sorununun çözümü için tasfiye planının devreye konduğuna işaret etti. MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, basın toplantısı düzenleyerek operasyonu kınadı.
DTP Mersin İl Örgütü, il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından kitle 5 dakikalık bir oturma eylemi yaptı. DTP Denizli il binası önünde toplanan DTP, EMEP ve Sosyalist Parti üyeleri, Denizli Belediyesi önüne yürüdü. DTP Manisa Turgutlu ilçe örgütü Pazartesi Pazarı’nda basın açıklaması yaptı.
Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Erol Kızılelma, DTP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonları kınayarak, hükümetin birçok uygulamayla farklı düşüncelere tahammülsüzlüğünü kanıtladığına dikkat çekti.
TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Şevket Akdemir, yazılı açıklama yaparak, DTP’ye yönelik operasyonu kınadı. DTP Siirt il binasında yapılan basın toplantısına, DTP Kadın Meclisi üyeleri, Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri katıldı. DTP Elazığ İl örgütünün Hozat Garajı’nda yaptığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. İHD Bingöl Şubesi dernek binasında yaptığı açıklama ile operasyonu kınadı.
(HABER MERKEZİ)
DTP saldırılar karşısında suskun kalmayacak
DTP’ye yönelik düzenlenen operasyonda 51 DTP’linin tutuklanmasına sert bir dille tepki gösteren DTP Eş Başkanı Emine Ayna, suskun kalmayacaklarını söyledi. Ayna ayrıca, dosyada gizlilik kararına rağmen basına çeşitli bilgiler servis eden savcılar ile Samanyolu TV, Zaman ile Yenişafak gazeteleri hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. DTP Eş Başkanı Emine Ayna, DTP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi. DTP milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, Sosyalist Parti Genel Başkanı Mustafa Kahya ile yüzlerce kişi katıldı.
Yaşanan tutuklamaları hatırlatan Ayna, operasyonun siyasi olduğunu kaydetti. Ayna, tutuklananların DTP ile olan resmi bağlarını tek tek açıklayarak, basında çıkan “Türkiye Meclisi” gibi haberlere tepki gösterdi. Ayna, bunların yalan ve düzmece olduğunu söyledi.
AKP YANLISI
BASINA DAVA
Tutuklamaları kınayan Ayna, bunun karşısında bugünden itibaren tavırlarını, tepkilerini çok ciddi bir biçimde ortaya koyacaklarını ve suskun kalmayacaklarını kaydetti. DTP’ye yapılan operasyonun, tüm muhalif kesimlere ve Kürt sorununun çözümünü isteyenlere karşı olduğunu belirten Ayna, demokratik siyasetin önünün kapatılmak istendiğine dikkat çekti. Partilerinin demokratikleştirme yöntemlerine karşı da operasyon yapıldığını belirten Ayna, tutuklananların, serbest bırakılarak çalışmalarına dönmelerini beklediklerini söyledi. Ayna, gözaltına alınış süreçlerinde yapılan tüm hukuksuzluklara karşı da bütün hukuki çalışmaları yürüteceklerini söyledi. DTP’liler gözaltındayken çeşitli basın-yayın kuruluşları tarafından suçlu ilan edildiklerine de dikkat çeken Ayna, bu konuda avukatlara gizlilik kararını gerekçe göstererek bilgi vermeyen, ancak basına yalan-yanlış çeşitli bilgiler servis eden savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. AKP yanlısı politika üreten ve özellikle DTP’lileri hedef gösterdiğini ileri sürdüğü medyaya da tepki gösteren Ayna, özellikle Samanyolu TV, Zaman ve Yenişafak gazetelerinin basının tarafsızlığı ilkesinden uzak ve arkadaşlarını “suçlu” gösteren yayınlar yaptığına dikkat çekti.
Ayna, söz konusu basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

www.evrensel.net

 
Forum » Güncel Yaşam » Politik Haberler ve Tartışmalar » Hazımsızlık operasyonuna tepkiler sürüyor
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Renk Açılımları: -Yönetici- -Moderatör- -Özel Görevli- -Deneme Moderatör- -Üye- -Engellendi-
Forum İstatistikleri
Son Mesajlar
En Çok Yorumlananlar
En Aktif Üyeler
  • Ankara Asfalt Firmaları - Ozelasfaltfirmalari.com (0)
  • Almanca Aylar (0)
  • Hekimler için Dijital Çözüm (0)
  • inovapin.com ile pubg mobile uc satın al (0)
  • Ankara araç kaplama hizmetleri - Ankaraarackaplama.com.tr (0)
  • Adana Boşanma Avukatı Ücretleri Kim Tarafından Ödenir? (0)
  • Ankara implant tedavi merkezi - Ankaradisklinik.com (0)
  • Soru Oyunu - Eğlenceli Bir Deneyim (0)
  • Profesyonel Ekip: Yangın Güvenliğiniz İçin (0)
  • Almanca Tercümenin Önemi (0)
  • bir portre yapılışı.. karelere bölerek çalıştım..aşama aşama (9)
  • Nurcan Hanım nerede? (9)
  • Edebiyat Bilimi (1 Cilt, 1 Bölüm) (9)
  • BAB-I ESRAR / AHMET ÜMİT (8)
  • Ana Fikri (6)
  • Akrilik çalışmalarımdan bir kaçı (6)
  • Sınav Sonuçlarım (5)
  • Bugün çalıştığım Karakalem portre çalışmam..sıcağı sıcağına. (5)
  • Zahide (4)
  • Son ayların favorileri (4)
  • sercank
  • crocodill
  • degaussbilisim
  • DERO
  • Onurca
  • Komünar
  • MericIrmak
  • GülünDikeni
  • Gökyüzü
  • dilokullari
  • Ziyaret Bildirimi
    Bugün Gökyüzünde Olanlar